12.8.2018 Tuplapeliviikonlopun ensimmäinen ottelu päättyi pettymykseen, GFT-FTK 3-0 (0-0)

FTK lennähti viikonlopuksi pääkaupunkiseudulle, Espooseen ja Tikkurilaan, pelaamaan vierasottelut viime kauden Suomen mestari GFT:tä sekä sarjanousija Vanpa:a vastaan.

Ensimmäisenä vuorossa oli GFT, joka historian saatossa keskinäisissä otteluissa on ollut niskan päällä. Poikkeuksena kuitenkin viime kausi, jolloin FTK nappasi voitot molemmista runkosarjan otteluista ja myös Final Four-turnauksessa.

Lähtökohdat otteluun olivat hyvät; pelikieltoaan vielä GFT-ottelun ajan kärsinyt Tiia Juntikka oli ainoa, joka puuttui FTK-kokoonpanosta, pitkäaikaissairastupalaisia lukuun ottamatta. Joukkueella oli takanaan erinomainen edellisviikonlopun ottelu Ilvestä vastaan sekä jälleen hyvä treeniviikko. Tuplapeliviikonlopun ensimmäinen ottelu päättyi kuitenkin karvaaseen pettymykseen, kun GFT vei nimiinsä kolme pistettä lopputuloksella 3-0.

Ensimmäinen jakso mentiin lähes täysin GFT-komennossa, kun FTK yritti vasta käynnistellä konettaan. Omaa peliä ei saatu käyntiin millään. Sorruttiin hätäisiin ja huolimattomiin ratkaisuihin, eivätkä syötöt tahtoneet napsahdella kohdilleen. Vastustaja pelasi fyysisesti kovaa, johon FTK ei onnistunut vastaamaan. ”Joitakin teräviä vastahyökkäyksiä onnistuttiin rakentamaan, mutta kontrolli pelistä ensimmäisellä jaksolla oli vastustajalla, joka rankaisi meitä virheistä ankarasti”, tuumii vt. päävalmentaja Laura Jantunen. Ensimmäinen maali syntyi 8. peliminuutilla, kun GFT:n Siiri Perälä pääsi laukomaan pallon FTK-vahti Senja Keisun selän taakse. Palloa kaivettiin FTK:n maaliverkoista toisen kerran heti seuraavalla minuutilla, kun GFT:n Maiju Hirvonen pääsi läpiajoon jättäen Keisun vaille mitään mahdollisuuksia. Kolmas, ja ottelun viimeiseksi jäänyt maali, nähtiin 14. peliminuutilla, kun Perälä pääsi sutimaan Keisun hyvästä torjunnasta pudonneen riparipallon maaliverkon perukoille. Tauolle 3-0 lukemissa.

Puoliajalla FTK-kopissa alettiin pikkuhiljaa heräillä. Toisella jaksolle lähdettiin paljon paremmalla asenteella. Sekä puolustus- että hyökkäyspäässä oltiin aggressiivisempia, syöttöjen laatu parani huomattavasti ja korkea prässi tuotti useita hyviä maalintekopaikkoja. GFT-maalivahti Heidi Tahvanainen kuitenkin venyi torjuntoihin kerta toisensa jälkeen. FTK yritti loppuun vielä kavennusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta ei onnistunut ohittamaan nollapelin pelannutta Tahvanaista. Toisella puoliajalla ei siis osumia nähty kummassakaan päässä, loppulukemat 3-0 GFT:lle ja kolme pistettä jäi Espooseen.

Joukkueen kapteeni Maria Lehto tiivistää pelin tunnelmat: ”Vaikka tappio tietysti harmittaa, niin pelissä oli myös paljon hyvää. Ensimmäisellä jaksolla ei saatu jalkoja liikkumaan, ja vaikutti, että varhainen matkustusaika vaikuttaa pelin lopputulokseen. Puoliajalla kuitenkin päätettiin toisin ja toisella jaksolla väsymyksestä ei ollut tietoakaan. Jalka ja pallo liikkuivat, ja GFT-puolustus joutui koville. Maalivahti Tahvanainen veti kuitenkin tänään pidemmän korren.

Joukkueiden parhaina palkittiin:
GFT: Siiri Perälä
FTK: Heta Huhtaniska