18.11.2018 Viikon pelaaja: Alisa Kakko

Viikon pelaajana esitellään yksi osa FTK:n vahvaa maalivahtikolmikkoa, nuori, 15-vuotias Alisa Kakko. Hän tuli FTK:hon maalivahtivalmentaja Tomi Alapekkalan vanavedessä keväällä 2018, kun Oleg Epritsev ja Alisan isä junailivat hänet mukaan joukkueen harjoituksiin. Alisan mukaan homma on lähtenyt hyvin käyntiin: ”Joukkueen mukaan on ollut helppo päästä. Kuten Anna sanoi: joukkueessa jokaisella on oma roolinsa ja jokaisen rooli on tärkeä.”

Futsalin parissa Alisan historia käsittää ToJK:n riveissä pelattuja otteluja, jotka katkesivat, kun hän siirtyi TP:n joukkueeseen. ”Viime vuonna pääsin B-tyttöjen kanssa pelaamaan TP:ssä jälleen futsalia, ja keväällä tosiaan tulin FTK:n mukaan.”

Alisa mielestä futsalissa parasta on se, että lajissa ottelun sisällä tapahtuu paljon enemmän, kuin jalkapallossa: ”Nyt näyttää siltä, että jalkapallo voi jäädä kokonaan, kun innostus futsaliin on kasvanut, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan – en sulkisi myöskään sitä ovea, että vielä nurmikentillekin palaisin jossain roolissa. Maalivahtina pelaamisessa puolestaan parasta on se, että pelipaikalla saa vastuuta. Näen kentän hyvin alhaalta: pystyn ohjaamaan ja auttamaan joukkueelaisia osaltan sitä kautta aktiivisesti – en pelkästään torjumalla laukauksia.”

Futsalissa tavoitteet ovat henkilökohtaisen kehittymisen saralla. Alisa on pitänyt FTK:n maalivahtivalmennusta onnistuneena: ”Minusta on hyvä, että harjoituksissa on useita maalivahteja, niin maalivahtitreenit pystytään vetämään läpi kovemmalla intensiteetillä. Eniten olen kehittynyt FTK:n aikana torjuntatekniikkani kanssa – opeteltavaa on ollut toki myös tilannekohtaisen sijoittumisen kanssa, sillä se on niin erilaista, kuin jalkapallossa.”

Alisa teki virallisen debyyttinsä FTK:n pelaavana maalivahtina tänään, kun joukkue kohtasi Futsal Cupissa Kälviän Tarmon. ”Tänään meni ihan hyvin, vielä enemmän olisin ehkä voinut kuitenkin yrittää ohjata maalilta puolustusta. Ennen peliä jännitti, mutta se karisi nopeasti kun peli alkoi ja pääsin keskittymään itse peliin”, Alisa analysoi ottelua.