3.10.2021 FTK:n kotiavaus päättyi kirvelevään tappioon!

 

Kauden ensimmäinen ottelu Putaan hallilla hallitsevaa Suomen mestaria, Musa-futsalia, vastaan päättyi FTK:n kannalta ei-toivotusti MuSa futsalin viedessä täyden pistepotin mukanaan Poriin.

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta hermostunutta pelaamista. Pre-seasonin vähäiset yhteiset harjoitukset ja harjoituspelien puuttuminen näkyivät FTK-pelaajissa jännityksenä. Erityisesti pelin rakentelu ontui, pallo tuntui polttelevan pelaajien jaloissa liikaa ja sitä pyrittiin toimittamaan liian hätäisesti vastustajan maalille.

FTK lähti peliin tiiviillä puolustuksella, jonka tarkoitus oli estää MuSa:n vyöryminen hyökkäyspäässä. Ensimmäinen jakso eteni pitkälti MuSa:n hallitessa palloa ja FTK:n iskiessä tilanteen tullen vastaan. Pääsääntöisesti melko tiiviinä pysynyt FTK-puolustus avautui ajoittain ja MuSa pääsi maalintekosektorille, mutta FTK-vahti Senja Keisu piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä. FTK onnistui rakentamaan ensimmäisellä puoliajalla muutaman erittäin vaarallisen maalipaikan, mutta valitettavasti viimeistely ontui ja myös MuSan maalilla torjunut Siiri Lilja pelasti joukkueensa pariin otteeseen. Puoliajalle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa 0-0.

Toiselle puoliajalle halliin asteli ensijännityksestä toipunut ja pelillisesti rohkeampi FTK. Pelinrakentelu alkoi sujua paremmin ja palloa saatiin pelattua hallitummin alhaalta ylöspäin. Vaikka pelin painopiste säilyi myös toisella jaksolla hienoisesti FTK-kenttäpuoliskolla, joukkue onnistui luomaan enemmän vaarallisia tilanteita ja pitkäkestoisempia hyökkäysjaksoja MuSan päädyssä. Kotiyleisön suureksi riemuksi avausmaali syntyi MuSan kenttäpäätyyn ehkä hieman tunteita herättäneen sivurajatuomion jälkimainingeissa, ajassa 32:06. Pallo pelattiin sivurajasta nopeasti Juntikalle, joka MuSa:laisten vielä keräillessä itseään, pääsi tuikkaamaan pallon hallitusti takayläkulmaan.

Kauaa eivät FTK-pelaajat ehtineet johtoasemaansa juhlia, vaan MuSa kuittasi tilanteen miltei välittömästi. Kuin varkain FTK:n virhetili oli päässyt täyttymään, ja ajassa 32:14 pallo vietiin kymppimetrisille kuudennen virheen jälkeen. Anni-Elina Luotonen kiitti ja täräytti pallon vastustamattomasti verkon perukoille ja puntit olivat jälleen tasan. Virhetilin täyttyminen näinkin varhaisessa vaiheessa aiheutti ongelmia FTK-puolustukselle, ja kymppimetrisille jouduttiin palaamaan vielä kaksi kertaa. Onneksi lisäosumia näistä ei syntynyt.

Ajassa 34:27 tuli jälleen kylmää vettä niskaan, kun Jasmin Ylikraka pääsi yllättämään kaukolaukauksella sekä FTK-puolustuksen että hienon ottelun pelanneen Senja Keisun. Tarkka laukaus etukulmasta sisään vei vieraat 1-2 johtoon. Kun pelikello näytti 36:06 FTK otti aikalisän ja lähti takaa-ajoon liivipelaajalla. Pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle, vastustaja saatiin liikkeelle ja tilanteita rakenneltiin rauhassa. Valitettavasti takaa-ajo otti kovan kolauksen ajassa 38:09 kun Milla Ljungman pääsi Netta Hannulan syötöstä viemään vieraat kahden maalin karkumatkalle. FTK onnistui vielä kaventaamaan ajassa 39:23, kun Jenna Front pääsi esittelemään jäätävää kutiaan ja laukoi Anna Keräsen syötöstä pallon maaliin. Pyöritys jatkui vielä tämän jälkeenkin, mutta lisäosumia ei enää nähty, ja näin ollen hallitseva Suomen mestari vei pisteet loppulukemin 2-3.

Päävalmentaja Maria Lehto kommentoi joukkueen kauden avausta seuraavasti: ”No tietenkin häviö harmittaa, mutta tulokseen ei voi olla myöskään täysin pettynyt. Kausi on pitkä ja kun päästään tekemään asioita enemmän yhdessä, se tulee kehittämään joukkueen peliä vielä huimasti. Pelaajat olivat tänään todella motivoituneita ja tekivät valtavasti töitä puolustuspäähän. Joukkue myös teki kurinalaisesti niitä asioita, mistä kopissa sovittiin, mutta täydelliseen suoritukseen vaaditaan vielä lisää harjoitusta yhdessä. Erityisen ilahduttavaa oli meidän viidellä pelaaminen. Pyöritys oli kärsivällistä, saatiin vastustaja liikkeelle ja vielä onnistuttiin maalinteossakin.”