5.11.2018 FTK taisteli, Ilves niukasti parempi voittomaalikisassa 2-3 (VM. 0-1) JA. 2-2, 2-2 (1-1)

Putaan hallilla nähtiin lauantaina todellinen jännitysnäytelmä, jossa yleisö sai viihdettä koko rahan edestä, kun FTK ja Ilves FS mittelivät paremmuudesta ja tärkeistä sarjapisteistä.

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun olivat hieman kaksijakoiset; alla edellisviikonlopun pettymykseen päättynyt ottelu ACE:a vastaan sekä Tiia Juntikan kahden ottelun mittainen pelikielto. Toisaalta taas Juntikkaa lukuun ottamatta lähes koko muu porukka oli käytettävissä ja loukkaantumisten takia poissa ei ollut kukaan. Takana ehjä treeniviikko ja tunnelma joukkueessa perjantain peliin valmistavien treenien jälkeen oli erittäin hyvä. Kuviot oli hiottu kuntoon ja joukkue sitoutunut noudattamaan yhdessä lukkoon lyötyä taktiikkaa.

Ottelun alku lähti FTK:n osalta käyntiin räväkästi. Ilves pyrki ottamaan itselleen pallonhallintaa, mutta ei siinä onnistunut, vaan jakson alku mentiin kotijoukkueen komennossa. FTK puolusti kurinalaisesti, eikä lähtenyt peruuttelemaan, vaan katkoi aggressiivisesti Ilveksen pelin rakentelun ja iski vastaan. Kotijoukkue siirtyi, ehkä jopa varkain, johtoon jo 2. peliminuutilla kun Jenni Suhosen tulinen laukaus yllätti Ilves-vahti Emiilia Syväsen, tilanne 1-0. Varhainen maali toi lisää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen ja erityisesti ensimmäisen jakson ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana FTK esitti erittäin ennakkoluulotonta peliä pystyen luomaan lisääkin hyviä tekopaikkoja. Jakson jälkimmäisellä puoliskolla vastustaja sai otteen pelistä, ja FTK vetäytyi enemmän puolustusasemiin, kytäten kuitenkin jatkuvasti mahdollisuuksia vastaiskuihin. Ilveksen kavennusmaali syntyi Emilia Jokisalon jalasta, kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 16. minuuttia. Kova laukaus painui FTK-vahti Senja Keisun selän taakse, taululla lukemat 1-1. Jakson loppu väännettiin vastustajan hienoisen painostuksen alla, mutta lisäosumia kummassakaan päässä ei enää nähty ja tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Puoliajalla kopissa joukkueessa vallitsi luottavainen tunnelma. Usko yhteiseen tekemiseen oli vahva, eikä Ilveksen kavennusmaali vaikuttanut joukkueen mielialaan millään tavalla. Toiselle jaksolle kopista ulos asteli voitontahtoa uhkuva FTK. Jakso lähti käyntiin Ilveksen pallonhallinnalla, FTK:n tyytyessä puolustamaan tiiviisti koko joukkueella kytäten vastaiskumahdollisuuksia. Seuraavaa täysosumaa saatiin odotella 32. minuutille asti, jolloin Anna Keränen tarjosi kotiyleisölle jälleen aihetta juhlaan, tilanne 2-1. Pian maalin jälkeen Ilves oli pakotettu aikalisään ja viidenteen kenttäpelaajaan. Vastustajan pyöritys ”lentävällä maalivahdilla” tuotti tulosta 37. peliminuutilla, huolimatta FTK:n hyvästä alivoimaliikkeestä. Jokisalo löysi pallon mentävän aukon FTK-puolustuksesta, laukoi tulisesti ja laukaus otti vielä kimmokkeen FTK-pelaajan jalasta. Pallo painui harmittavasti jälleen loistavan ottelun FTK-maalilla pelanneen Keisun selän taakse. Varsinaisella peliajalla ei lisäosumia enää nähty. Summerin soidessa taululla 2-2 ja edessä oli jatkoaika.

Viiden minuutin jatko-otteluun lähdettiin jälleen tiiviillä puolustuspelillä. FTK pyrki pelaamaan varmasti ja järkevästi, välttäen turhaa riskinottoa ja odotti vastustajan virhettä. Ratkaisevaa virhettä ei kuitenkaan tullut ja lisäminuutit eivät tuoneet otteluun ratkaisua. Näin ollen siirryttiin voittomaalikilpailuun, josta muodostuikin varsinainen trilleri. Sekä FTK:n Keisu että Ilveksen Syvänen ottivat lukuisia, hienoja torjuntoja ennen kuin Ilveksen Matilda Herrasen laukaus lopulta upposi Keisun selän taakse. Laukauksia 10 metristä tarvittiin peräti 26 kappaletta ennen kuin ottelun voittaja oli selvillä. Näin ollen tamperelaiset lähtivät kotimatkalle kaksi pistettä taskussaan, FTK:n pistetilin karttuessa yhdellä pisteellä.

FTK:n vt. valmentaja Laura Jantunen oli pelin jälkeen joukkueensa otteisiin tyytyväinen pistemenetyksestä huolimatta: ”Tytöt tekivät uskomattoman hienon työn ja olen todella ylpeä jokaikisestä pelaajasta. Tänään kentällä nähtiin yhteiseen tekemiseen sitoutunut, sydämellä joukkueelle pelaava, toisiaan tsemppaava ja tukeva FTK. Jokainen pelaaja kantoi vastuunsa ja vaikka kaksi pistettä lähtikin Tampereelle, voi tulokseen olla silti tyytyväinen.”

Maalit:
FTK: Jenni Suhonen, Anna Keränen
Ilves FS: Emilia Jokisalo (2)

Ottelun parhaat pelaajat:
FTK: Senja Keisu
Ilves FS: Emilia Jokisalo