Futsal

14.10.2018 Onnistunut kotiavaus toi täyden pistepotin

Liigakauden kotiavaus lauantaina Putaan hallilla sujui FTK:n osalta juuri niin kuin sen pitikin. Summerin soidessa tulostaululla 5-0 lukemat ja täydet kolme pistettä plakkariin. Huolimatta alun pienestä hermostuneisuudesta FTK otti pelin haltuunsa melko nopeasti ja kontrolli säilyi käytännössä koko pelin ajan, muutamia vastustajan hyviä jaksoja lukuun ottamatta.

Jatka lukemista ”14.10.2018 Onnistunut kotiavaus toi täyden pistepotin”

10.10.2018 Otteluennakko: Kauden ensimmäinen kotipeli lauantaina Putaalla

FTK-naisten liigakausi 2018-2019 pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna myös kotipelien osalta, kun vieraaksi Putaan hallille saapuu Ylöjärven Ilves.

YIlves avasi kautensa pari viikkoa sitten Vaasan vierailulla, jossa joukkue kukisti kauden ensimmäisessä ottelussaan viime vuoden pronssimitalisti FC Sportin. Kauden toisen, kahden pisteen voittonsa, YIlves nappasi viime viikonloppuna Kampuksen Dynamosta jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen. FTK:n tähänastisena saldona on vastaavasti yhden pisteen häviö ensimmäisessä vierasottelussa MuSaa vastaan jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen, sekä runsasmaalinen voitto Liikunnan Riemusta kauden toisessa vierasottelussa. Näin ollen kahden pelatun kierroksen jälkeen YIlves on sarjataulukossa niukasti pisteen edellä FTK:ta.

Perinteisesti ottelut YIlveksen ja FTK:n välillä ovat olleet vauhdikkaita, tapahtumarikkaita ja usein myös hyvin runsasmaalisia. YIlveksen taitava ja liikkuva joukkue on toisinaan ollut FTK:lle erittäin kova pala, erityisesti Ylöjärven kotiluolassaan. Kokonaistilastossa FTK on kuitenkin hienoisesti niskan päällä. Viime kaudella joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Ylöjärvellä päättyi pistejakoon 2-2 (1-1). Toisessa kohtaamisessa kotona Putaalla FTK kiilasi voittoon toisen jakson maaleillaan numeroin 6-3 (3-3).

YIlveksen kokoonpanosta merkille kannattaa laittaa ainakin maajoukkueen mukana leireilleet ja pelanneet Rosa-Maria Siren sekä Sini Sutinen. Kotijoukkueen kauden ensimmäisten pelien perusteella myös FTK:n maajoukkuekaksikko Anna Keränen & Tiia Juntikka tulevat suurella todennäköisyydellä olemaan isossa roolissa viikonlopun ottelussa. FTK:sta voisi nostaa esille myös erittäin pirteästi kauden avausotteluissa esiintyneen ”uuden tulokkaan” Maria Ollilan sekä loistavaa liikettä ja laukaustaan väläytelleen Sanna Raution.

Päävalmentaja Oleg Eprintsev oli FTK:n kauden avausviikonlopun jälkeen suhteellisen tyytyväinen joukkueensa otteisiin, vaikkakin tapansa mukaan Oleg löysi pelistä myös paljon parantamista. Tulevan viikonlopun taistosta Oleg odottaa erittäin tasaista: ”Vaikka edelliskauden tulokset ja menneiden vuosien tilastot puhuvatkin ehkä meidän puolestamme, emme missään nimessä voi tuudittautua hyvänolon tunteeseen. YIlveksellä on nuori, taitava ja erittäin kyvykäs joukkue, joka harjoittelee päämäärätietoisesti ja ahkerasti kehittyäkseen futsalin saralla joukkueena. Meillä tulee olemaan täysi päivätyö, mikäli mielimme saalistaa tästä ottelusta täydet pisteet. Ja sitä lähdemme tietysti hakemaan.”

FTK – Ylöjärven Ilves pelataan Putaan hallilla lauantaina 13.10. klo 16:00!

Lämpimästi tervetuloa!

28.9.2018 Nuoria lupauksia FTK-riveihin

Maria Ollila (18) ja Iida Mäki-Iso (17) ovat tehneet kaksivuotiset sopimukset FTK-naisten kanssa. Molemmat siirtyvät joukkueeseen Tornion pallo 47:stä.

Futsal-liigakokemusta Marialle ja Iidalle karttui jo viime kaudella TP-47:n ja FTK:n välisen farmisopimuksen ansiosta. Vaikka tytöt pelasivat pääasiassa TP-47 B-juniorijoukkueessa, he harjoittelivat lähes koko viime kauden FTK:n kanssa ja myös edustivat FTK:ta useassa runkosarjan ottelussa, ja varsin ansiokkaasti myös Futsal Final Four -turnauksessa.

Pitkään kohtuu kapeaa pelaajarinkiä FTK:ssa luotsannut päävalmentaja Oleg Eprintsev oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen pelaajasiirtoihin: ”Marian ja Iidan siirtyminen tällä kaudella FTK-pelaajiksi oli luonnollinen jatkumo viime kauden ajan voimassa olleen farmisopimuksen päättyessä. Tytöt osoittivat, että heillä on halua ja potentiaalia kehittyä futsal-pelaajina ja pelata Suomen kovimmalla tasolla. Tytöt tuovat myös monipuolisuutta sekä arvoituksellisuutta FTK:n pelaamiseen. Tämä antaa tietysti myös valmentajalle mahdollisuuden kehitellä taktiikkaa uusin silmin.”

27.9.2018 Suhoselle ja Jaakolle sopimukset

FTK on solminut kaksivuotiset pelaajasopimukset Iida Jaakon (24) ja Jenni Suhosen (21) kanssa.

Puolustuspään ”kovanaama” Jenni aloitteli futsal-uransa FTK:ssa kaudella 2016–2017. Pari kautta FTK:n sinisissä ovat kypsyttäneet Jennin yhdeksi joukkueen ja valmennusjohdon luottopelaajista. Vahvan fysiikan ja rautaisen laukauksen omaavan Jennin edellinen kausi jäi lopusta hieman rikkonaiseksi loukkaantumisen vuoksi, mutta Jenni palaa tällä kaudella kentille entistä ehompana.

Viidettä kauttaan futsalia pelaava Iida on edustanut koko futsal-uransa FTK:ta. Iidaa voisi kuvailla periksiantamattomaksi joukkueen työmyyräksi, joka omalla asenteellaan ja sitoutumisellaan saa vauhtia ja asennetta myös joukkuekavereihin. Iida on tärkeä linkki kentällä, mutta myös kentän ulkopuolella – Iidan iloinen puheensorina ja hyvät jutut piristävät koko joukkuetta pitkillä pelireissuilla. Tulevaa kautta Iida odottaa innolla: ”Viime kausi päättyi hienoiseen pettymykseen, kun pronssimitalit jäivät saamatta. Pelillisesti joukkue meni kuitenkin isoja askelia eteenpäin. Joukkueen runko on tälle kaudelle pysynyt suunnilleen samana, mikä antaa hyvät lähtökohdat viime kauden tuloksen parantamiseen”, Iida pohtii.

Päävalmentaja Oleg Eprintsev iloitsee kahden viime kauden luottopelaajan päätöksestä jatkaa joukkueessa: ”Molemmat sopimukset olivat valmennusjohdolle erittäin mieleisiä. Jenni oli viime kaudella ja tulee myös tällä kaudella olemaan ehdottomasti puolustuspäämme johtavia pelaajia. Iida taas on erittäin monipuolinen ja varma pelaaja. Häntä on mahdollista pelauttaa erilaisissa rooleissa.”

25.9.2018 Myös Rautio ja Huhtaniska jatkavat FTK:ssa

FT Kemi-Tornio on solminut lisää tärkeitä pelaajasopimuksia tulevalle liigakaudelle. Kuvassa vasemmalla oleva Sanna Rautio (19) ja toisena vasemmalta seisova Heta Huhtaniska (18) jatkavat joukkueessa 1+1 sopimuksella.

Ylivieskalaislähtöinen, nykyään Rovaniemellä asusteleva Sanna siirtyi FTK:n riveihin viime kaudella. Ennen Kemi-Tonioon siirtymistään Sanna on edustanut Jokilaakso Futsalia Naisten Futsal-Liigassa sekä juniori-ikäisenä Oulaisten Huimaa. Naisten futsal-maajoukkueringissäkin näyttöjä antanut, nopea ja näppärä Sanna on monipuolinen pelaaja, jonka tavaramerkkeihin kuuluvat loistava laukaus, äänenkäyttö kentällä ja vikkelät jalat. Tulevalta kaudelta Sanna odottaa tasaisia, kovia pelejä: ”Sarja tulee olemaan haastava, ja jokainen peli ja piste on erittäin tärkeä.”

Viime kaudella todellisen läpimurtonsa futsalin saralla tehnyt Heta on myös solminut jatkosopimuksen FTK:n kanssa. Naisten futsal-maajoukkueenkin mukana taitojaan väläyttelemään päässyt vikkelä ja taitava hyökkäyspään pelaaja edustaa FTK:tä nyt kolmatta kautta.

Päävalmentaja Oleg Eprintsev odottaa tytöiltä tulevalla kaudella tasapainoisia peliesityksiä ja vastuunkantoa: ”Olen erittäin tyytyväinen näihin sopimuksiin. Sekä Heta että Sanna kuuluivat jo viime kaudella joukkueen runkopelaajiin ja olivat myös ehdokkaina maajoukkueleirillä. Tulevalla kaudella vastuuta on varmasti luvassa vielä enemmän.”

13.9.2018 – Sofia Husso siirtyi FTK:hon

FTK on solminut Sofia Husson (29) kanssa vuoden sopimuksen yhden vuoden optiolla. Futsalin parissa hän on ehtinyt toimimaan lähes vuosikymmenen aikana useissa eri rooleissa: pelaajana, managerina, valmentajana ja tuomarina. Myös FTK on tullut Sofialle vuosien varrella joukkueena tutuksi: ”Ehkä voisi puhua rakkaasta vihollisesta, tai Pohjois-Suomen derbystä, kun välillä pelattiin tosi paljon vastakkain ja oppi tuntemaan pelaajia. Mutta hyvässä hengessä me kättelyt aina suoritettiin, parempi voitti joka kerta.”

Jatka lukemista ”13.9.2018 – Sofia Husso siirtyi FTK:hon”

12.9.2018 – Suomi makeaan 8-2 voittoon Serbiasta

Suomi voitti EM-karsinnan Main Roundin ensimmäisen ottelunsa Serbiaa vastaan. Ottelu loppui 2-8 FTK:n Tiia Juntikan taiteillessa hattutempun kolmella osumallaan ja Anna Keräsen onnistuessa myös kertaalleen maalinteossa. Tiia antoi myös syötön ottelun avausmaaliin, joten FTK:n tytöt olivat todella tehokkaina Lissabonin illassa. Ryhmän lepoaika jää kuitenkin lyhyeksi, sillä jo huomenna torstaina klo 21:30 Suomen aikaa vastaan asettuu emäntämaa Portugali.

FTK onnittelee koko Suomen maajoukkuetta upeasta voitosta ja toivottaa tsempit huomiseen otteluun!