Futsal

23.9.2019 TEA HELMISELLE JATKOSOPIMUS

Futsal Team Kemi-Tornio / FTK-Tornio ja pelaaja Tea Helminen (21) allekirjoittivat jatkosopimuksen kaudelle 2019–2020.

Toiminnanjohtajan Oleg Eprintsev kommentoi sopimusta:
–Tea tuli joukkueeseen kesken viime kauden, mutta pääsi hyvin mukaan tiimiin ja kehittyi paljon. Tarvitsemme joukkueeseen uusia vastuunkantajia ja odotamme, että Tea pystyy ottamaan sen osalta viittaa kannettavakseen.

Tea on myös innoissaan sopimuksesta:
–Oli mukava tulla takaisin Tornioon ja FTK:hon! Oma kehittymisenhalu on vain kasvanut mukana ollessa. Uusi valmentaja on ottanut joukkueen hyvin haltuun ja osaa hommansa. Odotan innolla kautta, kovia pelejä ja tietenkin voittoja.

22.9.2019 MARKKU OINAS ON FTK:N UUSI PÄÄVALMENTAJA

Futsal Team Kemi-Tornio / FTK-Tornio ja päävalmentaja Markku Oinas ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen sopimuksen.

Sopimuksella päävalmentaja sitoutuu suorittamaan seuran toiminnanjohtajan (Oleg Eprintsev) ja team managerin (Allan Fjellvind) alaisuudessa seuraavat tehtävät:
-toimimaan FTK-Torniom naisten futsalin edustusjoukkueen päävalmentajana, jonka ensisijaisena tehtävänä on huolehtia joukkueen vastuunalaisesta valmennuksesta
-vastamaan joukkueen sarja- ja muista otteluista, laatimaan ottelutaktiikan, johtamaan tarvittavat pelaajien neuvonpidot, suorittamaan pelaajavalinnat otteluihin sekä tarkkailemaan vastustajan otteluita seuran kanssa sovitulla tavalla

Oleg Eprintsev kommentoi sopimusta seuraavasti:
–”Oippi” on jalkapallossa ja futsalissa valmentanut KePSin 00-ikäluokkaa ja futsalin puolelta joukkue on juniorisarjoissa voittanut suomenmestaruuden, SM-hopean ja viimeisempänä tänä keväänä U19-sarjan SM-pronssia. Uskon, että yhdessä pystymme kehittämään Pohjois-Suomen parasta naisten futsaljoukkuetta ja jatkossakin luoda menestymisen kautta sellaista positiivista mielikuvaa ja tunnustusta, jota joukkue on synnyttänyt historiansa aikana.

Hyvällä ja odottavaisella mielellä uuteen haasteeseen tarttuva ”Oippi” kertoi tunnelmiaan valmennuspestistään:
–Joukkueen pelitavassa tapahtuu muutoksia, kun joukkueesta lähti Juntikan Tiian tasoinen pelaaja eri paikkakunnalle. Tiia on pelaaja, jonka varmasti jokainen valmentaja haluaisi joukkueeseen, mutta toisaalta nyt tarvitaan uusia vastuunkantajia ja joukkuepelin on kehityttävä, että voidaan haastaa Liigan kärkijoukkueita. Tämä tilanne antaa mielenkiintoisen haasteen ja joukkueessa on ”konkareiden” lisäksi useita nuoria potentiaalisia pelureita, joista voi tulla ”tulevaisuuden Juntikoita ja Keräsiä”. Pyrimme yhdessä tekemällä saamaan pelaajien taitotasoa ja joukkuepeliä eteenpäin, sekä auttamaan pelaajia tekemään oikeita ratkaisuja pienessä tilassa – nopeasti. Tämä on toiminut hyvin myös poikien kanssa, sillä lähes kymmenkunta Keps-00 ringissä olleista pelaajista on Meri-Lapin edustusjoukkueissa sekä futsalin että jalkapallon parissa. Toivotaan, että tytöistäkin saadaan kehitettyä entistä taidokkaampia ja menestyviä pelaajia. Meillä on myös FTK:ssa hyvä valmennustiimi, joka varmasti tekee kaikkensa joukkueen eteen ja pikkuhiljaa ne tuloksetkin alkavat siellä kentällä näkyä!

FTK-Tornio valmennustiimin kuuluvat myös: valmentajat Laura Jantunen ja Matti Mäki-Iso (uusi), maalivahtivalmentaja  Maria Lehto ja kuntovalmentaja Heikki Alasaukko-Oja.


(Kuvassa vasemmalta: Laura Jantunen, Maria Lehto, Markku Oinas ja Matti Mäki-Iso.)

ENSIMMÄINEN PELI UUDEN VALMENTAJAN ALAISUUDESSA PÄÄTTYI VOITTOON
FTK pelasi uuden valmentajan johdolla harjoitusottelun Torniossa FC OPA:a vastaan ja voitti pelin 4-3.  FTK:n maalit iskivät Anna Keränen (kolme maalia) ja Maria Ollilla (yksi maali). Vastavierailun Ouluun FTK tekee 6.10. ja kyseessä on samalla viimeinen harjoitusottelu ennen Naisten Futsal-Liigaa, joka alkaa 12.10. Tampereella pelattavalla vierasottelulla FS Ilves – FTK-Tornio.

4.9.2019 TIIA JUNTIKKA LAINALLE ILVES FS:ään

FTK ja Ilves FS ovat päässeet yhteisymmärrykseen kauden 2019-2020 kattavasta lainasopimuksesta, jonka myötä Tiia Juntikka (27) siirtyy Ilveksen riveihin tulevaksi liigakaudeksi.

Juntikka aloitti futsaluransa FTK:ssa 15-vuotiaana ja on kuulunut joukkueen runkopelaajiin jo useiden vuosien ajan. Hän on ollut mukana voittamassa FTK:lle kaksi suomenmestaruutta, kaksi Suomen Cupin hopeaa, SM-pronssin ja Futsal Final Fourin hopean. Juntikka on kuulunut myös naisten futsalmaajoukkueryhmitykseen sen alkumetreistä saakka. Viime kauden jälkeen Juntikka valittiin Naisten Futsal-Liigan parhaaksi pelaajaksi sekä tähdistökentälliseen. Lisäksi Juntikka voitti viime vuonna myös runkosarjan pistepörssin.

–FTK tulee aina olemaan lähellä sydäntäni. Haluan kiittää koko seuraa ja erityisesti joukkuekavereita vuosien varrella hienoista yhdessä koetuista hetkistä. Tämänhetkinen elämäntilanne mahdollisti maisemanvaihdoksen, niin tilaisuuteen oli tartuttava, Juntikka kommentoi.

FTK:n toiminnanjohtaja Oleg Eprintsevin mietteet Juntikan lainasopimuksesta:

–Kun pelaaja muuttaa pois paikkakunnalta, haluamme tietysti antaa hänelle mahdollisuuden kokeilla siipiään myös muualla. Tiia on kerrassaan loistava pelaaja ja varmasti yksi kaikkien aikojen FTK-ikoneista. Hänellä on aina paikka FTK:ssa. Toivomme, että Tiian ura jatkaa kehittymistään myös kansainvälisellä tasolla.

FTK haluaa kiittää Tiiaa yhteistä vuosista, erinomaisesta sitoutumisesta ja pitkäaikaisesta yhteistyöstä sekä toivottaa onnea tulevaan kauteen keltavihreissä väreissä!

8.8.2019 KAUSIKORTIT KAUDELLE 2019–2020 MYYNNISSÄ

Futsalin ystävän on aika valmistautua tulevaan kauteen ja luonnollinen ensimmäinen askel onkin hankkia FTK:n kausikortti! Kausarit kaudelle 2019–2020 ovat nyt saatavilla 35€ hintaan. Su 15.9.2019 mennessä ostettujen kausikorttilaisten kesken arvotaan Torandan lahjoittamat liput teatteriin. Kortteja löytyy jokaiselta pelaajalta ja niitä voi myös varata sähköpostilla osoitteesta: ftk.naiset@gmail.com

31.5.2019 FUTSAL TEAM KEMI-TORNIO JA HEIKKI ALASAUKKO-OJA ALLEKIRJOITTIVAT KAKSIVUOTISEN SOPIMUKSEN

Futsal Team Kemi-Tornio ja kuntovalmentaja Heikki Alasaukko-Oja ovat kirjoittaneet kaksivuotisen sopimuksen. Sopimuksen myötä kuntovalmentaja siirtyy työskentelemään yhteistyössä seuran päävalmentajan ja valmennusjohdon kanssa.

Vastuualueiksi on sovittu seuran edustusjoukkueen kuntovalmentajana toimiminen – ensisijaisesti joukkueen joukkueen fyysisestä valmennuksesta huolehtiminen. Heikki tulee myös konsultoimaan pelaajia ravintoasioissa.

Kuntovelmentajana Alasaukko-Oja ohjelmoi yhdessä päävalmentajan ja valmennusjohtajan kanssa joukkueen valmennustoiminnan ja laatii vuosiohjelman perusteella asianmukaisesti kuukausi-, viikko- ja kertaharjoitussuunnitelmat.

Oleg Eprintsev kommentoi sopimusta seuraavasti: ”Heikillä on aikaisempaa kokemusta huippu-urheilusta yleisurhelijoiden ja jalkapalloilijoiden valmentamisen kautta. Olemme työskennelleet vuodesta 2000 alkaen samassa valmennustiimissä TP-47 organisaatiossa. Tiedän, että hänen osaamisensa tulee auttamaan FTK:n pelaajia ja kehittää kokonaisuudessa osaltaan tekemistä ammatimmaisempaan suuntaan.”

25.5.2019 EMMI NIEMI JA FTK KAHDEN VUODEN SOPIMUKSEEN

Emmi Niemi (18) ja FTK allekirjoittivat kahden vuoden pelaajasopimuksen. Talvella mukaan rinkiin tullut Emmi on kehittynyt paitsi taidoiltaan vauhdikkaasti myös osoittanut kovaa halua ja kykyä oppia. Emmi on joukkueen toimintaan ja urheilulliseen elämään sitoutunut pelaaja, jolla on kaikki edellytykset kasvaa tärkeäksi osaksi liigajoukkuetta.

”Emmin pitkäaikaisena valmentajana olen todella iloinen ja ylpeä omasta, ToJK:n ja tietysti Emmin puolesta, että kasvattimme saa FTK:ssa mahdollisuuden päästä pelaamaan Futsal-Liigaa. Emmi on lahjakas, tunnollinen harjoittelija ja hyvän pelikäsityksen omaava pelaaja. Olen varma, että Olegin asiantuntevassa valmennuksessa hänestä kehittyy pelaaja, jolla on paljon annettavaa FTK:lle ja suomalaiselle naisfutsalille. Tsemppiä Emmille ja FTK:lle talven ja kevään peleihin!”, Emmin entinen valmentaja Juha Aho summaa kasvatin tulevaisuuden näkymät.

FTK aloittaa valmistautumisen ensi kauteen kesäkuussa, kun joukkueen pallollinen harjoittelu käynnistyy jälleen lyhyen tauon jälkeen. Aluksi Putaalla harjoitellaan kahdesti viikossa. Lisäksi pelaajat ovat saaneet fysiikkatestien pohjalta rakennetut henkilökohtaiset harjoitusohjelmat kesän ajaksi. Ryhmä on myös käynyt porukalla nauttimassa niin porras- kuin mäkijuoksunkin iloista.

20.5.2019 MARIA JA TIIA PALKITTIIN FUTSAL GAALASSA

Maria Ollila ja Tiia Juntikka edustivat FTK:ta kirkkaissa parrasvaloissa kauden 2018–2019 Futsal Gaalassa. Tampereella järjestetyssä tilaisuudessa palkittiin kaudella menestyneitä henkilöitä.

Tiia Juntikka voitti Naisten Futsal-Liigan pistepörssin, tuli valituksi tähdistökentälliseen ja palkittiin myös vuoden pelaajana!

Maria Ollila puolestaan valittiin kauden nuoreksi pelaajaksi.

Onnea tytöille sekä kaikille palkituille! Lisää aiheesta Palloliiton sivuilla osoitteessa: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/futsal-gaala-2019

3.4.2019 FTK JATKAA HARJOITTELUA VIIKON TAUON JÄLKEEN

FTK:n naisten joukkue jatkaa harjoittelua viikon tauon jälkeen. Valmistautuminen kauteen 2019–2020 aloitetaankin siten käytännössä heti.

Keskiviikkona 3.4. ohjelmassa ovat fyysiset testit Aspen-hallilla. Testitulosten perusteella pelaajille laaditaan henkilökohtainen fysiikkaohjelma, jonka vaikutuksia arvioidaan tulevien testikierrosten aikana nopeuden, kimmoisuuden, kestävyyden ja voiman osalta.