Futsal-Liiga keskeytetty

Palloliiton liittohallitus päätti keskeyttää kaikki futsal sarjat vallitsevan koronavirusepidemian takia.

FTK- Tornion joukkue aloitti kauden mielenkiitoisissa merkeissä. Kauden alussa ovi aukeni molempiin suuntiin. Aikaisemmilta kausilta tuttu ”pistehai” Tiia Juntikka siirtyi lainalle Ilves FS: n riveihin, jonne myös Heta Huhtaniska siirtyi vain hetkeä myöhemmin. Valmentaja osasto muuttui myös kun Oleg Eprintsevin seuraajaksi päävalmentajan pestiin valittiin Markku Oinas. Aika pian kävi selväksi, että FTK-naisten joukkueen historiassa valmentaja joutuu ensimmäistä kertaa jättämään pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle syystä, että listalle saa ottaa vain 14 pelaajaa ja harjoittelevassa ringissä pelaajia oli kauden aikana 21 naista. Joukkueeseen saatiin siis useammat  uudet kasvot vahvistamaan vanhaa kaventunutta runkoa. Materiaalin laajuus oli valmentajalle ehdottomasti positiivinen ongelma.

Kauden aikana joukkue koki monenlaisia kasvukipuja. Uudet ja vanhat pelaajat tutustuivat toisiinsa ja toistensa tapaan pelata. Uusi valmentaja ja uudenlaisen pelityylin hakeminen ja yhdistäminen vanhaan opittuun ei ollut aivan yksinkertaista. Kauden edetessä alkoi kaikkien roolit selkeytyä ja peli parani koko ajan. FTK-Torniolla oli vielä kaikki mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan, mutta vallitsevan koronatilanteen takia Suomen Palloliitto keskeytti kaikki futsal- sarjat ennen kuin Naisten Futsal- Liigassa ehdittiin pelata viimeinen ratkaiseva kierros.

Päävalmentaja Markku Oinaan kommentit kaudesta:

”Kausi alkoi hyvin, mutta syyskauden pelejä leimasi uuden joukkueen ”käynnistymisvaikeudet”, jotka näkyivät peleissä turhina virheinä ja ailahtelevaisuutena. Kevätkaudella joukkueen peruspeli oli jo paremmalla tasolla. Yhtä peliä lukuunottamatta kentällä nähtiin oikeita ja hyviä asioita, hyvää joukkuepeliä, hienoja hyökkäyksiä ja komeita maalejakin. Edellämainittujen parannusten takia on erittäin harmillista, että kausi loppui kesken ja ei päästy näkemään mihin asti joukkueen potentiaali olisi riittänyt. Itse uskon, että oltaisiin edetty pitkälle. Joukkue sai myös uusia vastuunkantajia ja niin moni pelaaja kehittyi kauden aikana, että uusia läpimurtoja on luvassa tulevaisuudessakin. Tästä on joukkueen hyvä lähteä valmistautumaan tulevaan kauteen”.

Myös pelaajat ovat harmissaan kun kausi jäi kesken ja pelihaluja olisi ollut. Joukkueen kapteenin  Anna Keräsen ajatuksia lyhyeksi jääneestä kaudesta:

”Harmittaa että kausi päättyi näin, mutta terveys ennen kaikkea! Kausi oli uudistuneelle joukkueelle kohtalainen ja nuoret pelaajat saivat lisää kokemusta liigassa. Nyt hetki huilataan ja pikkuhiljaa aletaan kääntämään katseet ensi kauteen.”

 

FTK-Tornio haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, kannattajia ja talkoolaisia, jotka ovat mahdollistaneet meidän toiminnan kaudella 2019-2020.